Terug

Volg Vandaag Inside

Van Vleuten wint opnieuw proloog Ladies Tour

Van Vleuten wint opnieuw proloog Ladies Tour

28 aug 2018, 17:54

ARNHEM (ANP) - Annemiek van Vleuten heeft opnieuw de proloog van de Boels Ladies Tour gewonnen. De renster uit Wageningen legde in Arnhem de 3,3 kilometer af in een tijd van 4 minuten en 22 seconden. De wereldkampioene tijdrijden maakte hiermee haar reputatie waar en hield Anna van der Breggen 7 seconden achter zich.

Ellen van Dijk eindigde als derde in 4.30.

Met haar winst in de proloog legde Van Vleuten vorig jaar de basis voor de eindzege in de Ladies Tour. Ze richt zich met het oog op het WK vooral op de proloog en tijdrit. Ze was echter wel verrast door het gat dat ze in de proloog had geslagen.

,,Ik kan het niet geloven. 7 seconden op 3,3 kilometer is aardig wat. Maar de tijd niet liegt. Dit geeft deze winst wel extra glans'', zei ze na afloop tegen Omroep Gelderland. ,,Ik had niet alle riscio's genomen omdat ik toch in voorbereiding ben het WK. Ik wil hier vooral lekker koersen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.