Terug

Volg Vandaag Inside

Van Veenendaal beste keepster van WK

Van Veenendaal beste keepster van WK

7 juli 2019, 21:28

Sari van Veenendaal is gekozen tot beste keepster van het WK in Frankrijk. De aanvoerster van Oranje ontving na de verloren finale tegen de Verenigde Staten (0-2) de Gouden Handschoen. Van Veenendaal speelde een sterk toernooi, waarin ze heel wat fraaie reddingen liet zien. Ook in de eindstrijd hield ze Oranje lang op de been.

Megan Rapinoe ontving niet alleen de Gouden Schoen als topscorer van het WK, maar de Amerikaanse aanvoerster werd ook gekozen tot beste speelster. Rapinoe (34) opende in haar derde WK-finale de score uit een strafschop. Dat betekende haar zesde doelpunt van het toernooi, evenveel als landgenote Alex Morgan, die de Zilveren Schoen kreeg. De twee Amerikaanse aanvalsters leverden beiden ook drie assists, maar Rapinoe stond minder minuten op het veld dan Morgan.

Johan trots op doelvrouw Oranje: 'Een extra bakje haver vanavond'

Johan trots op doelvrouw Oranje: 'Een extra bakje haver vanavond'
4:17
Johan trots op doelvrouw Oranje: 'Een extra bakje haver vanavond'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.