Terug

Volg Vandaag Inside

Van 't Schip over onbegrip binnen Ajax-selectie: 'Alleen maar hard trainen is niet altijd de oplossing'

1 mrt 2024, 17:25

Trainer John van 't Schip weet nog niet of Steven Berghuis zondag met Ajax tegen FC Utrecht kan spelen. "Hij heeft een tikje gehad op de binnenkant van een knie", vertelt hij op de website van zijn club. "Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben."

Jordan Henderson is wel weer inzetbaar. De Engelse middenvelder is hersteld van een liesblessure. Hij wacht nog altijd op zijn eerste zege met Ajax, dat al vier opeenvolgende competitieduels niet heeft gewonnen. Steven Bergwijn is terug op het trainingsveld, maar kan nog niet spelen tegen FC Utrecht.

Ahmetcan Kaplan moet wel rekening houden met een basisplaats, na een redelijke invalbeurt zondag tegen AZ. "De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht, ook omdat Josip Sutalo deze week is uitgevallen op de training", verklapt Van 't Schip.

Ajax staat op de vijfde plaats van de Eredivisie, met 6 punten minder dan AZ. Van 't Schip gaf zijn selectie afgelopen week meer dagen vrij dan gebruikelijk. Een aantal spelers wilde vrijdag toch trainen. "Doordat we al een heel druk programma hebben gehad, is de frisheid misschien ook een beetje uit de ploeg. Dat proberen we op allerlei mogelijke manieren terug te krijgen. Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing."

"Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek", vervolgt Van 't Schip. "We hebben een zwaar programma gehad met onder meer de uitwedstrijden tegen Bodø/Glimt en AZ. In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om spelers fysiek rust te geven. Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen, dat is mooi om te zien."

De kans is groot dat Ajax zondag tegen FC Utrecht net als vorige week tegen AZ met vijf verdedigers aan de aftrap verschijnt. "We hebben gekeken naar onze blessures en wie er inzetbaar waren", meldt Van 't Schip. "Veel buitenspelers waren geblesseerd, dus het was een goed moment om met vijf verdedigers te spelen tegen AZ. Het is ook zeker iets waar we richting zondag rekening mee houden."

FC Utrecht is bezig met een uitstekende serie en is al vijftien opeenvolgende duels ongeslagen. "Wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd speciaal", weet Van 't Schip. "De rivaliteit tussen de clubs is bekend. Voor FC Utrecht zijn dit de wedstrijden van het jaar. Ze zijn al een hele tijd ongeslagen en het vertrouwen is groot bij hen. Maar wij moeten gewoon winnen."

Ajax staat op dit moment op de vijfde plaats in de Eredivisie. Johan Derksen zou het fatsoenlijk vinden als de club aan alle seizoenskaarthouders de helft terugbetaalt, vertelde hij onlangs bij Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.