Terug

Volg Vandaag Inside

Van 't Schip kiest voorlopig voor Berghuis als nieuwe aanvoerder van Ajax

Van 't Schip kiest voorlopig voor Berghuis als nieuwe aanvoerder van Ajax

9 feb 2024, 16:02

Steven Berghuis is voorlopig de aanvoerder bij Ajax. Berghuis vervangt de geblesseerde Steven Bergwijn. Dat heeft trainer John van ’t Schip bevestigt op de site van de Amsterdammers.

Bergwijn liep deze week tijdens de training een bovenbeenblessure op. "Hoe lang we hem gaan missen, is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen", vertelt trainer Van 't Schip. "Maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart."

De 26-jarige Bergwijn zal er dus niet bij zijn tegen Bodø/Glimt, de tegenstander van Ajax in de Conference League. Ook de duels tegen Heerenveen, NEC en AZ in de competitie komen te vroeg voor de Oranje-international. FC Utrecht is in maart de eerste tegenstander van Ajax, maar het moet dus nog blijken of Bergwijn dan al kan meespelen.

Ajax speelt komend weekend uit bij Heerenveen. De Amsterdammers missen dan ook verdediger Devyne Rensch. Hij viel zondag met een blessure uit tegen PSV.

Heerenveen kent een wisselvallig seizoen en staat dertiende in de Eredivisie. Ajax bezet plek vijf. De wedstrijd in Friesland is zondag om 14.30 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.