Terug

Volg Vandaag Inside

Van 't Schip bevestigt voorlopige basisplaats Kaplan: ‘Zou heel raar zijn om hem te wisselen’

8 mrt 2024, 16:39

Ajax-trainer John van 't Schip was na de Conference League-wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa (0-0) lovend over Ahmetcan Kaplan. De 21-jarige verdediger kan zichzelf de komende wedstrijden opmaken voor een basisplaats, want de Ajax-trainer liet weten Kaplan voorlopig niet uit het basiselftal te halen: "Als hij zo blijft spelen zou dat heel raar zijn", zegt Van 't Schip onder meer in de video hierboven.

Van 't Schip is erg te spreken over de rust die Kaplan aan de bal heeft: "Dat is heel prettig, dat is wat je vanuit de Ajax-filosofie wil. Dat je van achteruit kan opbouwen, dat kan hij. Kaplan blijft rustig, daarnaast is hij verdedigend sterk, in de lucht en in de 1 tegen 1. Een paar keer gooide hij zichzelf ervoor, dat is goed om te zien, die winnaarsmentaliteit die hij meebrengt."

De Turkse verdediger maakte in 2022 de overstap van Trabzonspor naar Ajax, maar stond door blessureleed bijna twee jaar aan de kant: "Ik ben zo blij voor hem dat hij na zo'n moeilijke periode weer aan het voetballen is. En gelijk op zo'n niveau, alleen maar complimenten."

Een wisseling in het centrale hart van de Ajax-defensie lijkt dan ook niet van toepassing: "Nee, als je zo blijft spelen dan zou dat heel raar zijn," besluit Van 't Schip.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.