Terug

Volg Vandaag Inside

Van 't Schip begrijpt weinig van ophef rondom vrije dagen van Ajax

3 mrt 2024, 12:46

Trainer John van 't Schip kijkt een beetje op van de commotie die afgelopen week ontstond nadat was uitgelekt dat hij de spelers van Ajax drie vrije dagen had gegeven. "Ze hadden twee weken bijna geen vrije dag gehad", zei hij vlak voor de aftrap van het thuisduel met FC Utrecht bij ESPN. "Als er één een beetje inzicht in heeft hoe ze er voor staan, dan ben ik het wel met mijn technische staf."

Veel supporters van Ajax snapten niet waarom Van 't Schip zijn spelers op maandag, dinsdag en vrijdag vrij gaf. Hun club verloor zondag van AZ (2-0) en tijdens die wedstrijd bleek dat veel spelers het nieuwe systeem met vijf verdedigers nog onvoldoende onder de knie hebben.

"Op maandag laten de spelers zich vaak behandelen. Dan herstellen ze", zei Van 't Schip. "Op dinsdag zijn ze vaak vrij en woensdag en vooral donderdag hebben ze heel pittig getraind. Maar een groep spelers wilde vrijdag toch trainen. Dat vertelden ze uit eigen initiatief. Dat is natuurlijk prima. Wij waren er toch. We zouden wel zien hoeveel spelers zouden komen."

Uiteindelijk kwamen er dertien spelers naar De Toekomst. De negen voetballers die buiten trainden, staan zondag aan de aftrap van het thuisduel met FC Utrecht. "Maar dat heeft natuurlijk niets met elkaar te maken", zei Van 't Schip. "Dat zou raar zijn."

Ajax staat op dit moment op de vijfde plaats in de Eredivisie. Johan Derksen zou het fatsoenlijk vinden als de club aan alle seizoenskaarthouders de helft terugbetaalt, vertelde hij onlangs bij Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.