Terug

Volg Vandaag Inside

Van Rijthoven stunt opnieuw en plaatst zich voor achtste finales Wimbledon

Van Rijthoven stunt opnieuw en plaatst zich voor achtste finales Wimbledon

1 juli 2022, 13:51

Tim van Rijthoven heeft zich op Wimbledon op overtuigende wijze verzekerd van een plek in de vierde ronde. De nummer 104 van de wereld, toegelaten met een wildcard, ontdeed zich in drie sets van de als 22e geplaatste Nikoloz Basilasjvili uit Georgië. Op baan 12 werd het in een uur en 41 minuten 6-4 6-3 6-4.

Van Rijthoven is de eerste Nederlandse man die de vierde ronde weet te bereiken in achttien jaar. In 2004 was Sjeng Schalken de laatste die de tweede week van het grandslamtoernooi in Londen wist te halen. Vier jaar geleden baarde Kiki Bertens opzien door in het vrouwentoernooi tot de laatste acht door te dringen.

In de vierde ronde neemt Van Rijthoven het mogelijk op tegen de Servische titelhouder Novak Djokovic, die het later op vrijdag opneemt tegen zijn landgenoot Miomir Kecmanovic.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.