Terug

Volg Vandaag Inside

Van Rijthoven pakt set maar kan niet stunten tegen Djokovic

Van Rijthoven pakt set maar kan niet stunten tegen Djokovic

3 juli 2022, 23:44

Het is Tim van Rijthoven ondanks een bemoedigend optreden niet gelukt voor een stunt te zorgen in de vierde ronde van Wimbledon. De Nederlandse debutant, toegelaten met een wildcard, verloor in vier sets van 20-voudig grandslamkampioen Novak Djokovic. Het werd 6-2 4-6 6-1 6-2.

Het duel duurde 2 uur en 38 minuten. De 35-jarige Djokovic, de nummer 3 van de wereld, maakte het op zijn eerste wedstrijdpunt af met een forehand langs de lijn. Van Rijthoven, de mondiale nummer 104, verliet het Centre Court onder luid applaus.

Het dak op het nagenoeg volle Centre Court, dat plaats biedt aan zo'n 15.000 toeschouwers, was gedurende de hele wedstrijd gesloten.

Maandag komt Botic van de Zandschulp ook nog in actie in de vierde ronde. De beste tennisser van Nederland treft Rafael Nadal, die dit jaar al twee grand slams heeft gewonnen. Voor het eerst in twintig jaar wist er een Nederlandse man door te dringen tot de laatste zestien in Londen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.