Terug

Volg Vandaag Inside

Van Rijthoven overleeft zeven matchpoints in eerste ronde US Open

Van Rijthoven overleeft zeven matchpoints in eerste ronde US Open

29 aug 2022, 21:12

Tim van Rijthoven heeft zich op sensationele wijze geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De nummer 117 van de wereld overleefde tegen de Chinese qualifier Zhang Zhizhen liefst zeven wedstrijdpunten en won met 3-6 6-7 (4) 7-6 (9) 6-1 6-4. De vijfsetter duurde 3 uur en 52 minuten.

De 25-jarige Van Rijthoven, die begin juli de vierde ronde haalde op Wimbledon, staat voor het eerst in het hoofdtoernooi van de US Open. Hij werd door het winnen van het grastoernooi van Rosmalen rechtstreeks toegelaten tot het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

In aanloop naar de US Open kon Van Rijthoven wegens een rugblessure niet in actie komen. Half juli speelde hij voor het laatst een toernooi.

Bij de mannen doen er vier Nederlanders mee: Van Rijthoven, Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en qualifier Gijs Brouwer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.