Terug

Volg Vandaag Inside

Van Praag: ‘Situatie met Alex is vreselijk voor hem, mezelf en de club'

11 apr 2024, 18:09

Michael van Praag vertelt in gesprek met Ajax Life dat hij erg aangedaan is door de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes bij Ajax.

Kroes werd onlangs bij Ajax geschorst om vermeende handel met voorkennis in aandelen. Van Praag noemde zijn handelen onder meer "oliedom". “Wat je moet weten en wat misschien niet overal even duidelijk is overgekomen: Ik vind de situatie met Kroes echt vreselijk", begint Van Praag. "Verschrikkelijk voor Alex zelf, verschrikkelijk voor de club en dus zeker voor supporters. Dit overkomt ons. Dit hadden we totaal niet verwacht."

“We hebben serieus moeite gedaan om hem binnen te halen, want hij was een uitstekende kandidaat voor de functie", vervolgt de voorzitter van de raad van commissarissen. "De dag dat hij begon, hebben we gebak gehaald. Ik heb Alex met een speech warm welkom geheten, met verschillende medewerkers erbij. Geloof me: we waren echt heel blij met de komst van Alex. Voor ons is zijn gedwongen schorsing een grote klap.”

Van Praag krijgt vervolgens de vraag of Ajax niet iets anders had kunnen doen dan Kroes direct te schorsen. “We hebben Alex niet meteen geschorst. We hebben acht dagen intensief overleg gehad met experts en juristen om tot een weloverwogen beslissing te komen. Alex heeft kunnen uitleggen hoe hij het ziet, maar de conclusie bleef – hoe pijnlijk ook – hetzelfde: je kunt geen algemeen directeur handhaven die dit in zijn bagage met zich meedraagt.”

Volgens Van Praag is er ook uitgebreid naar andere mogelijkheden gekeken. "Moeten we hem een geldboete geven? Een andere functie? Om met dat laatste te beginnen: het zou heel fijn zijn voor de club als hij bijvoorbeeld een technische functie kan invullen. Daar wonnen we advies voor in. In het kort was het advies: doe dat niet. Dat kun je je als beursgenoteerde onderneming niet veroorloven."

Chris Woerts reageerde onlangs in Koffie met Chris op de crisis bij Ajax. "Alex Kroes heeft in z'n eerste week bij Ajax geen vrienden gemaakt." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.