Terug

Volg Vandaag Inside

Van Praag: 'Ik ben ervan overtuigd dat we nog steeds goed kunnen handelen op de transfermarkt'

2 apr 2024, 21:10

Michael van Praag snapt dat iedereen die Ajax geen warm hart toedraagt met volle teugen geniet van de bestuurlijke chaos bij de nummer 5 van de Eredivisie. "Maar wij kunnen er toch niets aan doen dat we nu voor schut staan en als lachertje worden behandeld?" zei hij na het voorgenomen ontslag van algemeen directeur Alex Kroes, de beoogde redder van de gevallen topclub. "En geloof me, we gaan de komende transferperiode goed indelen. Anders zijn we geen knip voor de neus waard."

Na het ontslag van de directeurs voetbalzaken Marc Overmars (grensoverschrijdend gedrag) en Sven Mislintat (mogelijke belangenverstrengeling bij transfers) wil Ajax nu afscheid nemen van Alex Kroes, de algemeen directeur die nog geen drie weken geleden is begonnen. Volgens de raad van commissarissen heeft de opvolger van Edwin van der Sar zich schuldig gemaakt aan handel met voorkennis in aandelen van de club uit de hoofdstad.

Kroes zou de komende maanden de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer leiden. De voormalige voetbalmakelaar zou ook samen met financieel directeur Susan Lenderink onderhandelen met potentiële aanwinsten voor het volgende seizoen. "Maar ik ben er absoluut van overtuigd dat we nog steeds goed kunnen handelen op de transfermarkt", zei Van Praag tijdens een ingelast perspraatje.

Ajax heeft aan het einde van het slechtste seizoen sinds decennia geen algemeen directeur, technisch directeur en hoofd opleiding. Interim-trainer John van 't Schip heeft te horen gekregen dat er komende zomer een nieuwe coach komt. Kroes werkte de afgelopen weken nauw samen met directeur voetbal Marijn Beuker en Kelvin de Lang, de hoofdscout die de afgelopen maanden ook taken van de technisch directeur vervulde.

"Marijn en Kelvin gaan de komende maanden nauw samenwerken met technisch commissaris Danny Blind en adviseur Louis van Gaal", zei Van Praag. "Kelvin zal samen met Lenderink de onderhandelingen met nieuwe spelers en de mogelijke nieuwe trainer voeren. En misschien hebben we snel weer een andere algemeen directeur. Dat hoeft in mijn ogen niet per se een directeur met een verleden bij Ajax te zijn. Het is een complexe club om te leiden, met een bestuursraad en aandelen op de beurs. Het zit ook in de pijpleiding om naast Blind nog een technische man aan de raad van commissarissen toe te voegen."

Valentijn Driessen noemde onlangs drie namen als mogelijke opvolgers van Van 't Schip. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.