Terug

Volg Vandaag Inside

Van Praag door het stof na vergelijking tussen FC Twente en Qatar

Van Praag door het stof na vergelijking tussen FC Twente en Qatar

17 dec 2019, 13:50

Michael van Praag heeft zijn excuses aangeboden voor een opmerking die hij heeft gemaakt op Radio 1. De voormalig voorzitter van de KNVB haalde tijdens een gesprek over de bouw van WK-stadions in Qatar de dakramp bij FC Twente uit 2011 aan.

Volgens The Guardian komen er jaarlijks in Qatar honderden mensen om bij de bouw en Van Praag trok dat in twijfel. "Ik ben op bezoek geweest bij de voorzitter van de FIFA, om mijn opvolger voor te stellen. Hij begon ook over Qatar. Hij vertelde mij dat het aantal doden in Qatar veel lager ligt. In elk geval niet een paar honderd, maar rond de twintig. Wat is de waarheid? Bij FC Twente is ook een dak ingestort en daarbij zijn geloof ik ook mensen gewond geraakt", zo sprak Van Praag. FC Twente gaf aan de uitspraak te betreuren.

"Ik wil aan iedereen graag mijn welgemeende excuses aanbieden voor mijn opmerking over het stadion dak van FC Twente. Ik heb het niet gezegd zoals ik dat eigenlijk wilde en bedoelde en dat was dom van me. Het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan", schreef Van Praag een dag later op Twitter.

Onlangs raakte Van Praag, die maandag afscheid nam bij de KNVB, al in opspraak omdat hij op Twitter had geschreven dat hij niet van plan was Feyenoord-supporters een handje te helpen zodat zij alsnog toegelaten zouden worden bij het uitduel met FC Porto. Volgens Van Praag hadden de fans hem te vaak uitgescholden.

VIDEO - Johan reageert op bizarre uitspraken Van Praag

Johan reageert op bizarre uitspraken Van Praag
3:31
Johan reageert op bizarre uitspraken Van Praag

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.