Terug

Volg Vandaag Inside

Van Persie vergelijkt Man United met Arsenal: 'Het is monsterlijk'

Van Persie vergelijkt Man United met Arsenal: 'Het is monsterlijk'

20 apr 2020, 15:45

Robin van Persie vertrok in 2012 van Londen naar Manchester. Hij ruilde Arsenal in voor Manchester United. De spits merkte vanaf het begin meteen al dat het onder Sir Alex Ferguson zwaarder was dan onder Arsène Wenger.

In de acht jaar die Van Persie spendeerde in Noord-Londen won hij één prijs, de FA Cup van 2005. Toen hij in 2012 voor United tekende werd hij dat jaar meteen landskampioen. Toch is de aanvaller Arsenal heel dankbaar voor de periode bij de club: 'Als jonge speler is het veel makkelijker om door te breken bij Arsenal, omdat Arsène Wenger je daar de ruimte voor geeft,' vertelt de goaltjesdief aan High Performance Podcast.

Toch was het verschil met de club uit Manchester wel erg groot voor Van Persie: 'Manchester United is in dat opzicht monsterlijk: je moet presteren. Het was een nieuwe ervaring voor mij, maar ik was er klaar voor. Al die jaren bij Arsenal hebben ertoe geleid dat ik de uitdaging bij United aankon. Als het niet goed ging, werd je bij Arsenal beschermd door de trainer. Maar bij United sta je er alleen voor, niemand beschermt je. Het is zwaarder, meedogenloos.'

Robin van Persie speelde in totaal 280 duels voor The Gunners daarin scoorde hij 132 keer. Voor Man United kwam de spits tot 105 duels, hij scoorde daarin 58 keer.

Op het voetbalgala van 2019 werd Van Persie gevraagd of hij misschien bij de mannen van Veronica Inside wil aanschuiven. De oud-spits is nog niet gebeld. Bekijk het fragment hieronder.

VIDEO - Van Persie aan tafel bij Veronica Inside?

Van Persie bij Veronica Inside? ‘Ben nog niet gebeld’
2:36
Van Persie bij Veronica Inside? ‘Ben nog niet gebeld’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.