Terug

Volg Vandaag Inside

Van Persie koestert bal na eerste hattrick

Van Persie koestert bal na eerste hattrick

3 mrt 2019, 20:20

ROTTERDAM (ANP) - Met de bal onder zijn arm stapte Robin van Persie het veld van De Kuip af. ,,Mijn eerste in de eredivisie, het heeft effe geduurd'', zei Van Persie bij FOX Sports, doelend op zijn hattrick tegen FC Emmen (4-0). De 35-jarige Feyenoorder beleefde zo in zijn laatste maanden als profvoetballer nog een persoonlijke primeur.

Van Persie maakte in zijn carrière al heel wat hattricks, maar nog nooit in de Nederlandse competitie. ,,In het buitenland heb ik er een stuk of acht, negen gemaakt. Dat mag ook wel in een carrière van zeventien, achttien jaar.''

Vier dagen na de uitschakeling in de halve finale van het bekertoernooi door Ajax (0-3) nam Van Persie het aangeslagen Feyenoord bij de hand. ,,Iedere ploeg wil finales spelen, maar elk jaar zijn het maar een paar teams die dat mogen doen. Ik heb in mijn carrière gelukkig prijzen mogen winnen, maar nog veel meer verloren. Dat moet je een plekje geven en doorgaan, altijd weer doorgaan'', doceerde Van Persie. ,,Voetbal doe je omdat je het leuk vindt. Je speelt ook voor je toekomst. Nou ja, de andere jongens dan.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.