Terug

Volg Vandaag Inside

Van Nistelrooij bedankte voor tijdelijke functie bij Oranje

Van Nistelrooij bedankte voor tijdelijke functie bij Oranje

3 sep 2020, 17:19

Ruud van Nistelrooij heeft bedankt om tijdelijk als assistent bij het Nederlands elftal aan te schuiven. Dat vertelde bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges donderdag op een persconferentie in Zeist.

Van Nistelrooij heeft het hoogste jeugdteam van PSV onder zijn hoede. 'Maar hij was al ver in de voorbereiding in het komende seizoen', zei Lodeweges. 'Dat is ook prima en begrijpelijk. Daarna hebben we Erwin van de Looi gevraagd. Want we hadden twee goede opties. Hij vult het nu ook goed in.'

Lodeweges heeft het Nederlands elftal onder zijn hoede tijdens de duels met Polen en Italië in de Nations League. De spelers van Oranje hebben de directie van de KNVB gevraagd om voor de interlandperiode van komende maand duidelijkheid te scheppen over een definitieve opvolger voor de naar Barcelona vertrokken bondscoach.

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum is blij dat de directie van de KNVB ook met de spelersraad van Oranje over de opvolging van Koeman heeft gesproken. 'Wij hebben vooral aangeven dat we op dezelfde manier verder willen', zei hij. 'Koeman stond boven de groep maar gaf ons ook vrijheden.'

Wijnaldum werkte eerder bij Oranje plezierig samen met Louis van Gaal, die heeft aangegeven dat hij met de KNVB over de vacante functie van bondscoach wil praten. 'Maar het is echt aan de directie van de KNVB', zei hij. 'Zij moeten beslissen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.