Terug

Volg Vandaag Inside

Van Marwijk raadt Ajax-transfer Henderson af: 'Ik zou er niet aan beginnen'

17 jan 2024, 13:35

Bert van Marwijk heeft zich in zijn column voor De Telegraaf hard uitgesproken tegen de komst van Ajax-target Jordan Henderson. De voormalig bondscoach denkt dat de Amsterdammers zich op andere prioriteiten moeten focussen: 'Ajax is in paniek.'

Van Marwijk licht toe: “Jordan Henderson, ik zou er niet aan beginnen. Als Ajax zijnde zou ik in deze periode iets heel anders doen. Ga juist nu met de hele technische staf en andere technische mensen in de club bij elkaar zitten en spreek duidelijk uit: wat willen we nou? Wat is onze visie?”

Dit begint volgens de voormalig bondscoach niet bij het eerste elftal: “Om te beginnen bij Jong Ajax en het elftal Onder 18 jaar. Maar zorg dat de hele club dezelfde manier van spelen hanteert en dat men weer terugkeert naar het oude Ajax. Wat heeft Johan Cruijff nou bedoeld? Waar staan we nu voor? Daar kun je vanaf vandaag weer elke dag op gaan trainen.”

Een top-3 notering in de Eredivisie is dit seizoen niet meer haalbaar volgens Van Marwijk: “Soms moet je je verlies nemen, Ajax is in paniek. Ik snap Ajax wel; ze kijken naar de ranglijst, zien dat ze negen punten achterstaan op FC Twente en vijf op AZ. Dat ze AZ nog zullen inhalen, geloof ik wel. Maar van de twee, FC Twente en AZ, blijft er altijd eentje overeind. Ajax kan nooit hoger dan vierde worden en mist sowieso deelname aan de Champions League, waar het grote geld zit.”

Het mogelijk mislopen van deze Champions League-inkomsten maakt de komst van Henderson een te dure investering: "Dus wat is de realiteit? Dat je de dure Henderson gaat halen voor het bereiken van de Europa League of Conference League. Ik vind hem niet een speler die het verschil maakt qua scoren of het neerzetten van de organisatie bij Ajax. Eentje die alle spelers bij Ajax middenin het seizoen op de juiste plek zet. Henderson is meer een karakterspeler, een jongen die goed speelt als een elftal goed op elkaar is ingespeeld. En als je dan ook nog kijkt naar het totale kostenplaatje, dan zou ik het niet doen als ik bij Ajax naar de toekomst zou kijken."

Eerder sprak Johan Derksen in Vandaag Inside zich uit over de mogelijke transfer van Henderson naar Ajax. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.