Terug

Volg Vandaag Inside

Van Marwijk: 'Kans dat ik nog wat ga doen is heel erg klein'

Van Marwijk: 'Kans dat ik nog wat ga doen is heel erg klein'

11 dec 2019, 13:14

Bert van Marwijk verwacht niet dat hij nog terugkeert als coach in het voetbal. Dat zegt de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal in een interview met RTL. "Ik vind het moeilijk om te zeggen: ik stop. Dat is zo definitief. Maar de kans dat ik nog wat ga doen is heel erg klein."

Vorige week werd Van Marwijk (67) ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat kwam voor hem onverwacht. Hij was daar sinds maart actief. Van Marwijk: "Als ik nu moet kiezen tussen coach zijn of opa, dan kies ik voor het laatste."

Van Marwijk was van 2015 tot en met 2017 bondscoach van Saudi-Arabië, waarmee hij zich plaatste voor het WK van 2018. Op het WK had hij niet de leiding over Saudi-Arabië, maar over Australië. Hij was op de achtergrond ook adviseur bij PSV, waar zijn schoonzoon Mark van Bommel trainer is.

Van 2008 tot 2012 was Van Marwijk bondscoach van Oranje. Op het WK van 2010 bereikte hij met Nederland de finale. In het Soccer City van Johannesburg was Spanje destijds te sterk.

Van Marwijk was clubtrainer bij onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV. Met Feyenoord won hij de UEFA Cup. Als speler kwam Van Marwijk uit voor onder meer Go Ahead Eagles en MVV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.