Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk ziet Ajax penalty door de neus geboord worden: ‘Hij raakt helemaal niks’

Van Hooijdonk ziet Ajax penalty door de neus geboord worden: ‘Hij raakt helemaal niks’

19 sep 2022, 10:10

Pierre van Hooijdonk is van mening dat Ajax zondag in de slotfase van het duel met AZ een penalty onthouden is. De analist zag Ajax-invaller Lorenzo Luca onderuit gaan in het strafschopgebied na een tackle van AZ-verdediger Maxim Dekker. 

Luca kreeg vlak voor tijd een bal doorgekopt van Edson Álvarez, maar werd na zijn aanname onderuitgehaald in het 16-metergebied. “Dit was een moment waarvan ik onmiddellijk dacht: penalty”, zegt Pierre zondag bij Studio Voetbal. “Het was zó onnodig om daar een tackle te maken. Hij raakt helemaal niks.”

Toch zagen scheidsrechter Bas Nijhuis en VAR Rob Dieperink geen reden om de bal op de stip te leggen. “De bal zie je niet beroerd worden. Het is een rare sliding. Véél te gretig…”, vervolgt de analist, die bijval krijgt van Rafael van der Vaart. “Het is een beetje dom, een jonge jongen…”

Nijhuis en Dieperink gingen ook bij de tackle van Tijjani Reijnders op Brian Brobbey niet vrijuit, vindt Pierre. “Had de VAR het nummer van Nijhuis niet? Het kan gebeuren dat je het als scheidsrechter niet ziet, dat kan best, maar dan zit er ook nog iemand voor de TV en die ziet dit gebeuren. Dit is toch geen discussie?” 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.