Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk vond eerste helft Ajax gênant: 'Had 5-1 voor Excelsior kunnen staan'

Van Hooijdonk vond eerste helft Ajax gênant: 'Had 5-1 voor Excelsior kunnen staan'

29 jan 2023, 23:30

Pierre van Hooijdonk vond de eerste helft van Ajax tegen Excelsior gênant vanuit Amsterdams perspectief. Volgens de analist hadden de Rotterdammers wel 5-1 voor kunnen staan bij rust als zij de kansen hadden afgemaakt.

Daarmee doelt Van Hooijdonk met name op de kansen voor Excelsior-vleugelaanvaller Couhaib Driouech. Tweemaal stuitte de Marokkaan op Ajax-doelman Gerónimo Rulli, terwijl de paal ook eenmaal redding bracht voor de bezoekers. In minuut 36 scoorde Excelsior dan tóch de 1-1. Het bleek uiteindelijk niet de opmaat voor meer: via Klaassen kwamen de Amsterdammers vóór rust nog op voorsprong, waarna zij door doelpunten van Mohammed Kudus en Devyne Rensch niet meer in de problemen kwamen (1-4).

Gênant

"Als resultaat zou je denken dat hij het geweldig heeft gedaan", stelt Van Hooijdonk in Studio Voetbal. "Maar ik heb de eerste helft zitten kijken en ik vond het gênant. Het had misschien wel 5-1 voor Excelsior kunnen staan. Dat waren geen kleine kansen, het was echt ongekend. Alsof Ajax niet meer meer dan drie mensen op de eigen helft mocht spelen. Elke keer liepen ze in de fuik bij Excelsior, die dat overigens fantastisch hebben gedaan. Maar ik vond het ongelofelijk wat ik vanmiddag heb gezien."

Volgens collega-analist Rafael van der Vaart speelde geluk ook een grote rol voor interim-trainer John Heitinga. "Ik heb donderdag gekeken: die Schreuder had me toch een partij pech. Hij heeft het ook slecht gedaan, hoor. Maar er ging geen één bal in en John (Heitinga, red.) heeft vandaag wél geluk", aldus Van der Vaart die de Argentijnse goalie zag uitblinken: "Want de ene na de andere kans werd gepakt door Rulli".

Jeroen Stekelenburg vindt dat Heitinga wel degelijk een aandeel heeft in de eerste winst van Ajax in zeven wedstrijden. "Hij pakte de handschoen wel op. Hij toonde bravoure en stond op een goede manier de pers te woord." Dat is echter niet zo belangrijk, stelt Pierre van Hooijdonk.

"Het gaat erom: wat doet hij met het elftal. En in ieder geval vond ik zijn achterhoede - die 45 minuten later aankwamen in Rotterdam - wel logisch staan. Rench aan de rechterkant en Wijndal aan de linkerkant. Nou, Álvarez en Timber in het midden. Dat zou volgens mij ook de normale achterhoede moeten zijn van Ajax."

In Veronica Offside vertelde Wesley Sneijder vrijdag een anekdote over zijn tijd bij Ajax met toenmalig ploeggenoot Rafael van der Vaart. Kijk het heerlijke fragment hieronder terug!

Wesley vertelt anekdote over tijd bij Ajax: ‘Van der Vaart lag onder het bed’
2:14
Wesley vertelt anekdote over tijd bij Ajax: ‘Van der Vaart lag onder het bed’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.