Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk voert verhitte discussie met Spitse: 'Je gaat hier heel veel kritiek op krijgen'

Van Hooijdonk voert verhitte discussie met Spitse: 'Je gaat hier heel veel kritiek op krijgen'

11 dec 2023, 09:30

Pierre van Hooijdonk voerde zondagavond in Studio Voetbal een verhitte discussie met Sherida Spitse. Van Hooijdonk en Spitse werden het niet met elkaar eens over een eventuele rol voor vrouwen in het mannenvoetbal.

Van Hooijdonk ziet het namelijk niet gebeuren dat er een vrouw trainer wordt van een Eredivisie-club. "De voetbalwereld is een haantjeswereld, zo simpel is het", zo reageert Van Hooijdonk op de stelling dat een vrouw een Eredivisie-team kan leiden. "Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een Sarina Wiegman in de kleedkamer stapt bij een Rafael van der Vaart."

"Waarom niet?", vroeg Stekelenburg zich af, waarop Van Hooijdonk reageerde: "Als jij zegt waarom niet, dan vraag ik me af of jij weleens in een mannenkleedkamer hebt gezeten. We mogen het toch zeggen?"

Vervolgens kwam Oranje Leeuwin Spitse aan het woord. "Ik denk dat het wel kan, omdat je naar de kwaliteiten moet kijken, niet of het een man of een vrouw is. Natuurlijk bevind je je in een bepaalde wereld, maar dat betekent niet dat een man nou meer kan dan een vrouw. Dat vind ik met name."

"Het gaat om een stukje geloofwaardigheid dat je moet hebben ten opzichte van je spelersgroep", reageerde Van Hooijdonk, die direct werd tegengesproken door Spitse. "Dus jij denkt dat een vrouw geen geloofwaardigheid heeft als ze bij de mannen voor de groep staat?"

"Minder dan een man, inderdaad", antwoordde Van Hooijdonk. "Het ‘waarom’ is niet belangrijk, het gaat erom dat het zo is. Het gaat me er niet om wie er beter is, de man of de vrouw. Alles moet maar doorbroken worden tegenwoordig."

"Alles moet tegenwoordig doorbroken worden", vervolgde Van Hooijdonk. "In de maatschappij gebeurt het al bij een heleboel dingen. Maar hoofdtrainer worden van een Eredivisie-ploeg... Ja, jongens, ik denk dat je heel erg onderschat - en ik ben best wel verrast door de reacties - wat voor impact dat gaat hebben met betrekking tot uitwedstrijden. Je hebt een vrouw op de bank zitten als hoofdtrainer, er komen 50.000 man in het stadion..."

Van der Vaart, die zich er nauwelijks mee bemoeide, vindt het 'heel stoer' dat Van Hooijdonk zich op deze manier uitspreekt. "Je gaat hier heel veel kritiek op krijgen, maar ik vind het wel heel stoer wat je zegt. Daarom kun je niet alles zeggen. Hij zegt het nu, respect daarvoor", aldus Van der Vaart, waarna Spitse de discussie afsloot: "Wij zijn het er niet over eens, dat is duidelijk. Maar ik hoop dat het in de toekomst een keer gaat gebeuren en hij geen gelijk heeft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.