Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk niet gecharmeerd van Henderson: ‘Hij heeft het allemaal niet’

Van Hooijdonk niet gecharmeerd van Henderson: ‘Hij heeft het allemaal niet’

5 feb 2024, 10:45

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over het optreden van Jordan Henderson tijdens Ajax - PSV (1-1). Dat laat de analist zondagavond weten bij Studio Voetbal. Volgens de voormalig voetballer is de Engels international niet het type speler dat de Amsterdammers beter gaat laten voetballen: "Hij heeft het allemaal niet."

Van Hooijdonk zag geen spetterend debuut van Henderson: "Hij heeft geen tackles gemaakt, heeft ook geen onnodige fouten gemaakt. Hij had een passingpercentage van tweeënnegentig procent, maar daarvan is denk ik vijftig procent naar Josip Sutalo gegaan en de rest naar Jorrel Hato.

De voormalig voetballer verbaast zich over de populariteit van de debutant: "Ik vind dit niet de speler waarvan, als je Ajax moet geloven, de meeste shirtjes zijn verkocht. Kleine jongens willen een shirtje hebben van iemand die doelpunten maakt, assists geeft. Hij heeft dat allemaal niet."

Tafelgast Jeroen Stekelenburg mengt zich in de discussie: "Je kunt ook niet van hem verwachten dat hij er drie maakt, toch? Hij moet het cement zijn tussen de spelers. Hij moet coachen, hij heeft ervaring... hij is wel wat Ajax gemist heeft in de eerste seizoenshelft."

Van Hooijdonk blijft zijn twijfels houden: "Hij speelt bij Ajax voor de verdediging. Dat heeft hij redelijk gedaan, maar dat kwam ook doordat Ajax heel erg aan het inzakken was tegen PSV. Natuurlijk kan hij in Nederland mee, maar je moet hem niet groter maken dan hij is. Hij kan prima renderen als Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Brian Brobbey geweldig presteren, en dan krijgt hij er credits voor. Ik wil het nog weleens zien straks tegen mindere tegenstanders, als Ajax weer naar voren loopt. Op 'zes' spelen tegenwoordig spelverdelers, dat is hij helemaal niet," besluit Van Hooijdonk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.