Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk kiest beste speler van Feyenoord: 'Niet sexy, maar de stille kracht'

Van Hooijdonk kiest beste speler van Feyenoord: 'Niet sexy, maar de stille kracht'

16 mei 2023, 13:30

David Hancko is volgens Pierre van Hooijdonk de beste speler van Feyenoord. De 25-jarige Hancko speelde dit seizoen tot nu toe 48 officiële duels, waarin hij ook goed was voor 4 doelpunten en 5 assists.

"Ik neig naar David Hancko", reageert Van Hooijdonk tegenover Voetbal International op de vraag 'Wie was de beste speler'. "Natuurlijk zijn er meer namen te noemen. Kökçü vond ik vooral in de tweede seizoenshelft erg goed, Santiago Giménez heeft zijn waarde als spits bewezen, Lutsharel Geertruida heeft een heel goed seizoen gedraaid en Mats Wieffer heeft het sinds de winter ook goed gedaan. Maar degene die het vanaf dag één heeft bewezen en er gelijk stond, was Hancko."

Feyenoord nam Hancko afgelopen zomer voor ruim zes miljoen euro over van Sparta Praag. "Hij heeft de onverzettelijkheid van een echte verdediger, maar niet het blinde", vervolgt Van Hooijdonk. "Als aanvaller weet je nooit wat hij doet. Sommige verdedigers zitten altijd kort op je, andere verdedigers juist nooit, dan weet je waar je aan toe bent. Maar Hancko kan het afwisselen, dat is het vervelendste als spits. Daarbij heeft hij ook nog een paar goals voor zijn rekening genomen, dat is altijd prettig."

"Ik snap dat het niet de meest sexy speler is, ik geniet ook meer van een steekbal van Kökçü of een stiftje van Giménez, maar ik vond Hancko de meest stabiele factor", gaat Van Hooijdonk verder. "Hij was de stille kracht in het gros van de wedstrijden, hij heeft ook alles gespeeld. Ik vind hem heel compleet: hij heeft de snelheid, de duelkracht en de inspeelpass. Dan maak je een elftal direct beter", aldus de oud-spits van de Rotterdammers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.