Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hintum deelt aangrijpend verhaal over leukemie bij dochter: 'Dan weet je dat het foute boel is'

Van Hintum deelt aangrijpend verhaal over leukemie bij dochter: 'Dan weet je dat het foute boel is'

14 okt 2022, 12:30

De dochter van PEC-Zwolle-speler Bart van Hintum werd in juni 2021 gediagnostiseerd met acute lymfatische leukemie. In een interview met De Stentor vertelt Van Hintum op indrukwekkende wijze over de emotionele rollercoaster.

Het is de zomer van 2021 Van Hintum op vakantie gaat met vriendin Michelle en dochters Chloé (4) en Livia (2). Gedurende de trip blijkt Chloé erg moe. Enkele dagen later krijgt zij een blauw puntje in haar gezicht. "Toen zei mijn vrouw: we moeten wel opletten, want dat zijn tekenen van leukemie. Mijn eerste reactie was dat ik boos werd. Ik zei: doe eens normaal, want dat kan niet", herinnert Van Hintum zich.

Een week later keert de familie weer terug naar Nederland, allen bruin gekleurd van de zon. Behalve Chloé, die bleef wit. "Ze werd ook steeds vermoeider en wilde niet meer spelen. Toen hebben we direct een afspraak gemaakt bij de huisarts." Op de maandagochtend wordt er bloed geprikt, waarna de uitslag twee dagen later wordt verwacht. "Maar op maandagavond werden we al gebeld. En dan weet je dat het foute boel is."

Nog dezelfde avond moet Chloé zich melden in het ziekenhuis. Daar krijgen zij al snel de dramatische diagnose te horen: leukemie. "Het was echt vijf minuten stil in die kamer. Er gaat dan van alles door je hoofd. In mijn gedachten was ze al drie keer overleden. Vroeger was er een jongen op mijn basisschool die ook overleed aan leukemie."

De tijd die volgt wordt het gezin geleefd. Drie weken later stappen Bart en Michelle vervroegd in het huwelijksbootje nadat zij goed nieuws hebben gekregen over Chloé. "Ook vanwege het besef dat je nu nog met z’n vieren bent en je nooit weet hoe het verder gaat", vertelt Michelle.

Eind september deelt Van Hintum prachtig nieuws: er zijn geen leukemiecellen meer aanwezig zijn in het bloed van Chloé. Ze krijgt echter iedere dag nog medicijnen om de vorm van kanker weg te houden. "We leven enorm toe naar de datum 23 juli 2023. Dan stoppen haar behandelingen."

Het gezin hoopt dan de ellende definitief achter zich te kunnen laten. "Ik denk dat we nog steeds niet helemaal doorhebben hoe heftig de afgelopen periode is geweest en dat de klap nog moet komen", besluit Michelle.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.