Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem zag slechts twee Ajacieden met normaal gedrag tijdens bekerfinale: 'Echt schandalig'

Van Hanegem zag slechts twee Ajacieden met normaal gedrag tijdens bekerfinale: 'Echt schandalig'

1 mei 2023, 12:55

Willem van Hanegem heeft zich tijdens de bekerfinale van afgelopen zondag tussen Ajax en PSV geïrriteerd aan het gedrag van meerdere spelers. De Kromme zag slechts twee Ajacieden die zich normaal gedroegen tijdens een wedstrijd vol met irritaties.

"Dit heb ik werkelijk waar nog nooit gezien. Zo’n verschrikkelijk irritante wedstrijd", begint Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Het was echt schandalig, de bekerfinale Ajax - PSV had niets met voetbal te maken. Ik heb me er echt wezenloos aan gestoord. Aan de spelers, maar ook aan scheidsrechter Dennis Higler, die niet optrad tegen dat vervelende gedrag. Dit was echt een perfecte wedstrijd geweest om eens een goed punt te maken. Rollebollen? Irritant doen? Hup, wegwezen maar eens een keer."

"We zitten te zaniken over biergooiers, maar het vervelende gedrag van veel spelers moet ook maar eens afgelopen zijn", vervolgt Van Hanegem. "Dušan Tadić was altijd een van mijn favoriete spelers, maar hij moet echt stoppen met dat onsportieve gedrag. Owen Wijndal stond nog geen twintig seconden op het veld, maar liep ook meteen te mekkeren. Al kan ik bijna alle spelers noemen hoor, ook die van PSV. Jorrel Hato, een ventje van 17, was de normaalste. Dat gaat heus een goede speler worden."

Ook de 17-jarige Mika Godts maakte een goede indruk op Van Hanegem. "Ik vond het trouwens wel prachtig dat Mika Godts, een Belgisch mannetje van 17, die pingel wilde nemen en raak schoot voor Ajax. Hij was wél met voetbal bezig en niet met irritant doen", aldus Van Hanegem.

Davy Klaassen raakte na de bekerfinale in discussie met Willem Vissers, journalist namens De Volkskrant, over het toneelspel van verschillende spelers. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Klaassen vs Willem Vissers over toneelspel: 'Ik laat je zo die wond wel even zien'
1:37
Klaassen vs Willem Vissers over toneelspel: 'Ik laat je zo die wond wel even zien'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.