Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem verbaasd over uitspraken Steijn: 'Gaat voor nasleep zorgen, dat kan nooit goed zijn'

Van Hanegem verbaasd over uitspraken Steijn: 'Gaat voor nasleep zorgen, dat kan nooit goed zijn'

4 sep 2023, 09:12

Willem van Hanegem heeft met verbazing zitten kijken naar de uitspraken van Ajax-trainer Maurice Steijn na afloop van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) over technisch directeur Sven Mislintat.

De Kromme is nog allesbehalve onder de indruk van wat de Amsterdammers op dit moment laten zien. "Iedereen is in de war, want Ajax kon niet winnen van Fortuna Sittard. Dat kondigde zich wel aan, toch?", begint Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad over Ajax. "Toen ik mijn twijfels uitte over Branco van den Boomen als leider, waren er veel mensen beledigd. Of boos, dat kan ook."

"Maar nu hoor ik alleen maar dat de aankopen van Ajax gewoon van een te laag niveau zijn", vervolgt Van Hanegem. "Maar inmiddels gaat ook Maurice Steijn die kant op. Hij vroeg zich letterlijk af of er wel voldoende kwaliteit is. En hij trok ook z’n handen meteen af van het aankoopbeleid van de Duitse technisch directeur."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Van Hanegem denkt dat de uitspraken van Steijn negatieve gevolgen zullen hebben. "Dat zal voor een nasleep zorgen, daar duikt iedereen bovenop. Aan de ene kant kun je zeggen: als Steijn straks sneuvelt omdat hij niet presteert, dan had hij moeten zeggen dat het zijn aankopen niet waren. Dat heeft hij nu alvast gedaan. Maar nu lijkt het na drie wedstrijden of ze in Amsterdam niet bepaald op dezelfde lijn zitten intern. Dat kan nooit goed zijn."

"Maar als Jay Gorter de beste man was in Sittard, dan zegt dat alles", stelt de oud-voetballer. "Een keeper van Ajax in Sittard, er waren tijden dat die tegen dat kaliber tegenstanders helemaal niets te doen kreeg", aldus Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.