Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem tipt Oranje: 'Hij heeft alles in huis, snelheid, scorend vermogen én een geweldige techniek'

Van Hanegem tipt Oranje: 'Hij heeft alles in huis, snelheid, scorend vermogen én een geweldige techniek'

19 feb 2024, 09:11

Willem van Hanegem is lovend over Joshua Zirkzee, die afgelopen weekend verantwoordelijk was voor de winnende treffer van Bologna, in de met 2-1-gewonnen competitiewedstrijd bij Lazio.

“Je proeft in dit land een beetje dat we het allemaal niet zo heel erg serieus nemen wat die gozer laat zien in de Serie A. Maar deze keer schoot hij zijn betrekkelijk kleine werkgever weer langs Lazio”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Ja, hetzelfde Lazio dat midweeks van Bayern München won in de Champions League.”

De Kromme hoopt dat de 22-jarige aanvaller van Bologna ook nauwlettend in de gaten wordt gehouden door Oranje-bondscoach Ronald Koeman. “Ik ben echt benieuwd of ze bij Oranje zijn prestaties op waarde schatten. Ik zou het gek vinden als dat niet zo is, want Zirkzee heeft alles in huis. Snelheid, scorend vermogen, fysiek in orde en een geweldige techniek.”

Zirkzee staat inmiddels op negen doelpunten dit seizoen in de Serie A. Bologna deed met de zege op Lazio uitstekende zaken in de strijd om kwalificatie voor Europees voetbal en staat inmiddels vijfde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.