Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem tempert verwachtingen rond Ajax-aanwinst: 'Niet al te veel van verwachten'

Van Hanegem tempert verwachtingen rond Ajax-aanwinst: 'Niet al te veel van verwachten'

29 mei 2023, 10:26

Willem van Hanegem tempert de verwachtingen rond Branco van den Boomen. Volgens De Kromme moet de middenvelder, die hoogstwaarschijnlijk maandag zal worden gepresenteerd bij Ajax, zich eerst nog bewijzen op topniveau.

“Realiseer je dat er een speler naar Ajax komt die eerder niet echt opviel bij FC Eindhoven, De Graafschap, Heerenveen en Willem II”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Ik weet dat hij bij Toulouse goed was, ik gun hem een geweldige periode bij Ajax, maar als het seizoen begint is hij 28 jaar oud en heeft hij nog nooit in de top gespeeld.”

“Misschien moet de immer kritische aanhang van Ajax nog niet al te veel van hem verwachten”, vervolgt Van Hanegem over Van den Boomen, die transfervrij overkomt van het Franse Toulouse. De columnist hoopt dat de spelmaker bij Ajax in zijn kracht wordt gebruikt. “Van den Boomen is een middenvelder die het van zijn passing moet hebben en niet van zijn dribbels. Gebruik hem dan ook op die manier."

Van den Boomen maakte in 2020 de overstap van De Graafschap naar Toulouse. De middenvelder groeide in het zuiden van Frankrijk uit tot een vaste basisspeler en was een van de sleutelspelers bij de promotie van Toulouse naar de Ligue 1. Hij speelde dit seizoen 39 officiële wedstrijden voor de Franse club en was daarin goed voor zes doelpunten en dertien assists.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.