Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem stoort zich: 'Zou Peter Bosz deze week nog ergens aanschuiven?'

Van Hanegem stoort zich: 'Zou Peter Bosz deze week nog ergens aanschuiven?'

10 apr 2023, 16:02

Willem van Hanegem heeft zich gestoord aan de televisieoptredens van Peter Bosz. De clubloze trainer deed begin april een open sollicitatie bij Rondo en verscheen zondag aan tafel bij Studio Voetbal.

“Zou Peter Bosz deze week nog ergens aanschuiven om te vertellen dat Ajax nog niet heeft gebeld?”, vraagt Van Hanegem zich af in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Met allemaal verontwaardigde mensen aan die tafels die het ook volkomen onbegrijpelijk vinden dat Edwin van der Sar nog geen contact heeft gelegd. Want Bosz is dé juiste man, hoor ik dan. Dat zijn trouwens dezelfde mensen die een jaar geleden schreeuwden dat Alfred Schreuder moest worden aangesteld in Amsterdam.”

Van Hanegem ziet dat Bosz héél graag aan de slag wil bij Ajax. “Maar volgens mij staat het die club vrij om te kijken wie ze daadwerkelijk als trainer willen hebben. Dat Bosz zelf dolgraag wil, betekent toch niet dat hij daar volgende dag aan tafel moet zitten om over een contract te praten, toch?”

Echter begrijpt De Kromme volkomen waarom Bosz graag terugkeert in Amsterdam. “Het is wel een lekker moment om in Ajax te stappen natuurlijk. Het ging heel weinig over het niveau van de halve finale van de beker omdat er iemand was die het slim vond om een aansteker op het hoofd van Davy Klaassen te gooien. Dus ging het vooral daar over. Ajax won, maar dat voortdurende tijdrekken, al die lange ballen, ze hebben weleens beter gespeeld in Amsterdam. Het is echt behelpen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.