Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem stoort zich: 'Die term komt altijd naar voren als Ajax de landstitel niet pakt'

Van Hanegem stoort zich: 'Die term komt altijd naar voren als Ajax de landstitel niet pakt'

15 mei 2023, 10:30

Willem van Hanegem vond het duel tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles geen sterke kampioenswedstrijd, maar om de Rotterdamse club de ‘kampioen van de armoede’ te noemen, gaat De Kromme veel te ver.

Van Hanegem stoorde zich na afloop van de kampioenswedstrijd dan ook aan een vraag van de pers aan Arne Slot. “Er was er toch weer eentje die vroeg wat Arne Slot vond van het feit dat hier en daar zijn ploeg het etiket ‘kampioen van de armoede’ krijgt opgespeld”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Die term komt altijd naar voren als Ajax een keertje de landstitel niet pakt. Maar Feyenoord kun je toch onmogelijk armoedig noemen?”

“Kijk, ik behoor niet tot de groep die echt alles geweldig vindt wat er in de Kuip is gebeurd dit seizoen”, vervolgt de oud-voetballer. “Die wedstrijd tegen Excelsior vorige week en de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles; ik vond het bijzonder matig. En bij Sebastian Szymanski dacht ik: ben je al weg bij de club of zo? Maar het maakt niet meer uit natuurlijk, de buit is binnen. En dan hing er ook een spandoek zo groot dat je er bang van zou worden. Dat is toch echt geweldig. Al die mensen die aan de slag gaan voor hun club, daar heb ik enorm veel waardering voor.”

Van Hanegem had gehoopt dat Slot na het binnenhalen van de titel een belofte zou doen over zijn toekomst. “Voor die supporters vond ik het wel jammer dat Arne Slot na afloop niet zei: ‘Ik blijf ook volgend seizoen’. Hij hield het weer open en zei dat het niet over hém moest gaan, maar over het feit dat Feyenoord de landstitel heeft veroverd. Maar als hij zegt: ‘Ik blijf gewoon, dus stop met die vragen’, dan gaat het ook gewoon over de landstitel, hoor”, is De Kromme van mening.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.