Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem spreekt zich uit over Giménez: 'Natuurlijk gaat hij straks wel weer scoren'

Van Hanegem spreekt zich uit over Giménez: 'Natuurlijk gaat hij straks wel weer scoren'

28 jan 2024, 22:04

Willem van Hanegem heeft zich in zijn column voor het Algemeen Dagblad uitgelaten over de momenteel moeizaam scorende Feyenoord-spits Santiago Giménez en het belang van het behouden van de tweede plaats in de Eredivisie.

De Kromme ziet een positief punt: "Dat het niet lekker loopt, heeft één voordeel: de mensen die over elkaar heen buitelden om te vragen of Giménez weg zou gaan en wanneer, die blijven gelukkig even stil. Giménez moet zich ook één ding goed realiseren. Waar in Europa zullen supporters hem toejuichen als hij een kans heeft gemist? Of als hij voor de tweede keer een penalty mist? Hij heeft een luxepositie in Rotterdam; zelfs nu sprak niemand van de club hardop uit dat hij voorlopig even van de bal af moet blijven als er weer een penalty is. Dat ze zo gek op hem zijn, vindt hij echt nergens."

Van Hanegem benoemt het belang van de gemiste kans van Giménez: "Natuurlijk gaat hij straks wel weer scoren, waarom niet? Maar dit was wel een heel erg belangrijke penalty. Nu blijft FC Twente toch in de buurt, en die waren anders echt afgehaakt. Ik heb het al vaker gezegd: Feyenoord kan financieel nog steeds niet veel, en dus is de tweede plek dit seizoen noodzaak. Dat levert straks acht wedstrijden in de Champions League op en een bedrag van minimaal 50 miljoen euro."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.