Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem snapt kritiek van twee analisten niet: 'Dat slaat nergens op'

Van Hanegem snapt kritiek van twee analisten niet: 'Dat slaat nergens op'

24 mei 2021, 12:14

Willem van Hanegem heeft in zijn column voor het AD teruggeblikt op het laatste seizoen van trainer Dick Advocaat. Van Hanegem vond het mooi om te zien dat Advocaat na de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht (2-0) in tranen het veld verliet. Het was de laatste wedstrijd van De Kleine Generaal na 41 jaar.

'Zo is hij en hij hoeft dat helemaal niet te verbergen. Voor niemand niet. Ik kan zelf ook emotioneel worden, maar bij Dick kwamen de tranen altijd nog eerder', schrijft Van Hanegem. De Kromme is wel kritisch op het spel van de 73-jarige oefenmeester. 'Ik denk echt dat er iets meer kwaliteit in Feyenoord zit dan hij deed voorkomen. Aan de andere kant heeft hij enorme pech gehad want Feyenoord zonder publiek is alsof je met een man minder speelt. Dat heeft punten gekost.'

Van Hanegem stelt dat Advocaat geen 'avontuurlijke trainer' is geweest. 'Pierre van Hooijdonk noemt hem Old Skool. Hij moest meer analyseren met videobeelden. Dat kunnen anderen toch doen? Tegenwoordig lopen er zoveel mensen rond in de technische staf. Dick was ook gepikeerd omdat Leonne Stentler had aangegeven dat Dick het allemaal niet meer wist als hij tegen twee spitsen moest spelen. Dat vond ik raar van haar, ik vond juist dat Stentler vaak zinnige dingen zei. Maar aan tafel bij praatprogramma’s maken ze elkaar allemaal gek om iets opvallends te roepen.'

Volgens Van Hanegem is het onzin dat Advocaat niet zou weten hoe hij tegen twee spitsen moest gaan spelen. 'Maar dat Old Skool en niet weten hoe tegen twee spitsen te spelen, dat slaat nergens op. Ja, het voetbal gaat Advocaat nog missen. Maar andersom ook', aldus de voormalig Feyenoord-speler.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.