Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem rekent af met kritiek van Ajax-fans: 'De mensen die dit zeggen, dat is zielig'

15 mrt 2024, 17:53

Willem van Hanegem ontvangt de afgelopen weken veel kritiek van Ajax-supporters. De Amsterdamse fans zijn van mening dat De Kromme het beter kan laten bij zijn favoriete club Feyenoord. "De mensen die dit zeggen, dat is zielig", reageert Van Hanegem in een nieuwe AD Willem & Wessel Podcast.

Volgens Ajax-fans is Van Hanegem regelmatig kritisch op de Amsterdammers in de columns en podcasts van het Algemeen Dagblad. "Als ik loop te schelden, dan hebben ze het recht om er wat van te zeggen, maar ik probeer alleen aan te geven dat het soms niet om aan te zien is", zegt Van Hanegem. "Als dat niet mag, laat ze dan doorgaan en in slaap vallen. Dan wordt het voorlopig niets."

"Het komt door hoe Ajax speelt", vervolgt De Kromme. "Toen ze een paar jaar heel goed speelden en wij zeiden dat het geweldig was om naar te kijken, week in week uit, hele grote ploegen rolden ze op: dan komen ze niet en zeggen ze dat we op moeten houden."

"Ik heb gisteren (donderdagavond tegen Aston Villa, red.) ook zitten kijken. Dan denk ik: mag niemand iets zeggen?", gaat de oer-Feyenoorder verder. "Want het is echt ongelofelijk dat je met zo'n grote club met vijf, soms zes achterop speelt. Nou, ik zal het dan eerlijk zeggen: ze speelden geweldig tegen Aston Villa! Als ze denken dat ik wel altijd positief ben over Feyenoord, moeten ze naar de oorarts. Als Feyenoord niet goed speelt, spelen ze ook niet goed. De mensen die dit zeggen, dat is zielig", aldus Van Hanegem.

Johan stond onlangs in Vandaag Inside stil bij de verjaardag van Willem van Hanegem, die 80 kaarsjes mocht uitblazen. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.