Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem prijst Oranje-international: 'Hij laat Frenkie de Jong beter spelen'

Van Hanegem prijst Oranje-international: 'Hij laat Frenkie de Jong beter spelen'

27 mrt 2022, 23:33

Willem van Hanegem heeft genoten van Oranje-international Teun Koopmeiners tegen Denemarken (4-2). De Kromme schrijft in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad ook dat het nog te vroeg is om Georginio Wijnaldum af te schrijven.

De middenvelder van Atalanta Bergamo speelde als controlerende middenvelder naast Frenkie de Jong in het 1-3-4-1-2-systeem van bondscoach Louis van Gaal. 'Hij had niet de onbedwingbare behoefte om zichzelf per se te willen tonen. Koopmeiners zat voor mijn gevoel een beetje klem in de zone op het veld tussen de drie centrale verdedigers, de diep staande Denzel Dumfries en Frenkie de Jong, maar hij koos ervoor om Frenkie de Jong beter te laten spelen. Die bescheidenheid was goed, dat had Oranje nodig', stelt Van Hanegem.

'Die karaktereigenschap heeft Georginio Wijnaldum ook. Die komt echt nog terug, daar ben ik heilig van overtuigd. Hij speelt niet alles bij zijn club, maar dat doen Memphis Depay, Nathan Aké en Steven Bergwijn ook niet. Dat kan dus nooit een reden zijn om hem te laten vallen', aldus Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.