Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem over Drommel: 'In het begin dacht ik: hij zit op waterpolo'

Van Hanegem over Drommel: 'In het begin dacht ik: hij zit op waterpolo'

6 okt 2021, 18:50

Willem van Hanegem vindt dat de media Joël Drommel niet moet afschrijven voor het Nederlands elftal, na diens blunder tegen Willem II (2-1). De 24-jarige doelman van PSV zat helemaal mis bij het doelpunt van Ché Nunnely. 

‘Nu gaan we die jongen ineens helemaal afbranden…’, zegt Van Hanegem bij ESPN. ‘We hebben nog geen jaar geleden gezegd dat het zo’n geweldige keeper is en dat hij de top gaat halen. Nu laat hij een bal door zijn handen gaan, oké: vervelend.’

De oud-voetballer blijft geloof houden in Drommel, al was hij niet meteen overtuigd van de kwaliteiten van de in Bussum geboren doelman. ‘Helemaal in het begin dacht ik: hij zit op waterpolo. Want hij dook net alsof hij in het water dook, op zijn buik. Dat was een heel gek gezicht’, zegt Van Hanegem. ‘Maar dat is wel steeds beter geworden. Het is gewoon een goede keeper.’

Drommel mocht zich maandag melden bij Oranje. Met Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en nieuweling Mark Flekken heeft bondscoach Louis van Gaal vier keepers opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Gibraltar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.