Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem over moment bij Heerenveen-Ajax: 'Het is gewoon niet exact vast te stellen'

Van Hanegem over moment bij Heerenveen-Ajax: 'Het is gewoon niet exact vast te stellen'

11 feb 2024, 22:33

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op het duel tussen sc Heerenveen en Ajax (3-2).

"Die bal wel of niet over de lijn in Heerenveen, dat heeft gewoon niemand echt kunnen zien, toch?," begint Van Hanegem. "Dan krijg je de interviews met de spelers, die het ook niet weten en dan hoor je dat het er toch wel erg op leek of de bal zat of niet. Nou, en? Het was als bij Japan tegen Spanje tijdens het WK in Qatar. Het is gewoon niet exact vast te stellen."

"In Amsterdam zullen ze deze week hopelijk wel iets verder kijken dan die ene bal die de 3-3 had kunnen opleveren," vervolgt De Kromme. "Want in september lag het open bij Ajax, in november lag het open bij Ajax, in december lag het open bij Ajax en in februari nog steeds. Al die mensen die over elkaar buitelden om te roepen dat Jordan Henderson dat allemaal wel even zou oplossen, die zullen zich rot zijn geschrokken."

"Heerenveen kon voor de pauze opbouwen alsof het een trainingspartijtje was. Met drie, vier balcontacten kwamen ze tot vlak voor de laatste linie bij Ajax. Henderson peddelde er een beetje tussen. Begrijp me niet verkeerd, het was niet alleen zijn schuld. Maar in wedstrijden waarin Ajax ver naar voren wil - dat was vorige week tegen PSV anders en misschien donderdag tegen Bodø/Glimt ook wel - worden de ruimtes enorm groot. Blijkbaar ook met Henderson," besluit Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.