Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem over Ajacied: 'Een geweldig speler, maar hij irriteert enorm'

Van Hanegem over Ajacied: 'Een geweldig speler, maar hij irriteert enorm'

7 mrt 2022, 16:51

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op de strafschop die Ajax kreeg in de slotfase van het duel met RKC Waalwijk. Antony ging naar de grond na een tackle van Luuk Wouters, waarna arbiter Dennis Higler naar de stip wees. Dusan Tadic schoot vervolgens de winnende treffer (3-2) achter RKC-doelman El Maach.

'Ik had er eerlijk gezegd al rekening mee gehouden, want Dennis Higler geeft ze erg graag. Maar bij die strafschop die Ajax op het nippertje langs RKC bracht, had ik wel een heel slecht gevoel,' schrijft Van Hanegem. 'Als je zelf hebt gevoetbald, weet je precies wat daar gebeurt. Antony stapt bewust in de tackle van Luuk Wouters, hij volgt de logische baan achter de bal niet meer. Dan is er contact en dan gaat de bal bij Higler op de stip. Vooropgesteld dat Wouters uiteraard beter op de been had kunnen blijven, is dit een typisch geval van bewust op zoek gaan naar een penalty. Als ik scheidsrechter was, had ik hem niet gegeven. Maar bij Higler weet je gewoon dat dit soort dingen succes opleveren.'

'Dat invaller Hans Mulder die Antony in het restant een tik wilde geven en later Vurnon Anita er net zo over dacht, dat begrijp ik wel,' gaat De Kromme verder. 'Ik heb al zo vaak gezegd dat ik Antony een geweldige speler vind, maar hij irriteert enorm. En daarnaast komt hij zelf eigenlijk overal mee weg. Ik herinner mij bijvoorbeeld een klap op het hoofd van Tyrell Malacia in de Klassieker, waarvan de VAR vond dat het allemaal wel kon. Dat Bruno Martins Indi hem afgelopen donderdag namens AZ hard aanpakte, had ook met het gedrag van Antony eerder in de wedstrijd te maken. Ik ben benieuwd hoe dat in de beslissende weken van het seizoen zal verlopen. Het zou zich straks ook weleens tegen Antony kunnen keren,' besluit Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.