Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem over Ajacied: 'Als ik nog ergens trainer zou worden, was hij de eerste die ik zou willen hebben'

Van Hanegem over Ajacied: 'Als ik nog ergens trainer zou worden, was hij de eerste die ik zou willen hebben'

24 okt 2021, 22:04

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op de overtuigende 5-0 zege van Ajax op PSV. Hij is benieuwd hoe het er deze week aan toe gaat in Eindhoven en constateert dat er altijd excuses zijn.

'PSV vloog uit de Champions League, nadat ze uit beter waren dan Benfica en thuis nog een tijdje tegen tien man mochten spelen. Ze verloren van Willem II, maar toen hadden ze toch gewoon meer kansen gekregen? Toen het stroef liep tegen Go Ahead Eagles, was dat opeens een soort Real Madrid,' somt Van Hanegem op. 'Tegen het bedroevend zwakke PEC Zwolle maakten ze pas zes minuten voor tijd gelijk en daarna de 2-1 en 3-1. Iedereen liep weer de polonaise.'

Hij gaat verder: 'Van Monaco verloren ze donderdag in de Europa League, maar ze hadden nauwelijks iets fout gedaan. En nu gingen ze weer met 5-0 over de knie bij Ajax. Ik zal meteen zeggen waar ze wel tevreden over mochten zijn: de openingsfase. Als PSV op 0-1 en 0-2 was gekomen, had niemand iets kunnen zeggen. Maar ook proefde je als kijker: bij 1-0 voor Ajax klapt de boel in elkaar.'

'Waar het nu echt om gaat, is dat je blijft benoemen waar het fout is gegaan. Schmidt hoeft er van mij niet uit, van mij part blijft hij tot hij 60 jaar is. Maar gaat het goed onder hem? Ik snap ook wel dat Toon Gerbrands en John de Jong graag hebben dat Schmidt het geweldig doet bij PSV. Ze hebben die trainer namelijk de sleutel in handen gegeven in Eindhoven. Maar als je eerlijk bent, zijn ze er nog weinig mee opgeschoten,' constateert Van Hanegem.

Over Ajax is de columnist vanzelfsprekend een stuk positiever: 'Maar ook daar moeten ze beseffen dat het een momentopname is. FC Utrecht won recent nog van Ajax, toch? Kijk, in de eredivisie kunnen ze alvast uitkiezen wanneer ze kampioen willen worden, maar ze willen vooral in Europa weer een topseizoen draaien. Dan moet je doorpakken in plaats van feestvieren. Dat zie ik vooral bij Antony. Die geeft alles en is beslissend. Marco van Basten vindt hem niet zo bijzonder, maar als ik nu nog ergens trainer zou worden was hij de eerste die ik graag zou willen hebben. En daarna trouwens Hakim Ziyech.'

Lees de hele column van Van Hanegem hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.