Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem oppert: 'Haal Zirkzee bij Oranje'

Van Hanegem oppert: 'Haal Zirkzee bij Oranje'

2 mrt 2020, 16:33

Het Nederlandse toptalent Joshua Zirkzee krijgt steeds vaker speelminuten bij Bayern München. De achttienjarige aanvaller scoorde dit weekend alweer zijn derde treffer in dienst van de Duitsers en houdt er een indrukwekkend gemiddelde op na.

Door de blessure van Robert Lewandowski ruimde trainer Hans-Dieter Flick voor het Bundesliga-duel met Hoffenheim een plek in de punt van de aanval in voor Zirkzee. Na twee invalbeurten maakte het Nederlandse talent hierdoor zijn debuut in de basis.

Het doelpuntengemiddelde van Zirkzee komt dit seizoen door zijn optreden afgelopen weekend op een goal per 33 minuten. Dat gemiddelde is beter dan die van Dortmund-speler Erling Haaland. De Noorse spits heeft op dit moment in alle competities een gemiddelde van een doelpunt per 51 minuten. Haaland speelde weliswaar meer wedstrijden dan Zirkzee, maar toch is dit een mooi begin voor de Nederlander.

Willem van Hanegem ziet een groot talent in Zirkzee en oppert dat bondscoach Ronald Koeman hem moet oproepen. 'Ik zag bij Bayern München hoe Thomas Müller met hem aan de slag gaat. Hij speelt hem aan, laat hem echt groeien. Zet die Zirkzee ondanks dat hij pas 18 jaar is bij Oranje. Ik denk dat het snel zal gaan met hem', schreef Van Hanegem in het AD.

VIDEO - René adviseert Nederlands toptalent: 'Hij moet weg bij Bayern en iedere week gaan spelen'

René adviseert Nederlands toptalent: 'Hij moet weg bij Bayern en iedere week gaan spelen'
2:19
René adviseert Nederlands toptalent: 'Hij moet weg bij Bayern en iedere week gaan spelen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.