Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem niet onder de indruk van interview Berghuis: 'Zou gek zijn als er werd gezwegen'

Van Hanegem niet onder de indruk van interview Berghuis: 'Zou gek zijn als er werd gezwegen'

22 jan 2023, 23:45

De Klassieker eindigde zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel waarna zowel Feyenoord als Ajax deels teleurgesteld afdropen. Na afloop ging het vooral over het veelgeprezen interview van Steven Berghuis, iets waar Willem van Hanegem niet van onder de indruk raakte.

De eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Rotterdammers. De ploeg van trainer Arne Slot zorgde ervoor dat Ajax niet aan voetballen toekwam en kwam via Igor Paixão ook op voorsprong (1-0). De tweede helft kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd wat uiteindelijk leidde tot de - ietwat gelukkige - treffer van Davy Klaassen in de 71ste minuut.

Dat bleek direct het laatste doelpunt van de middag, waardoor Feyenoord en Ajax tóch weer de punten moesten delen. "Er was vooraf goede hoop dat Feyenoord zou winnen, dat had ook gekund, maar uiteindelijk pakt Ajax toch weer een punt. Dan denk je bijna: wanneer dan wel een keertje?", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het AD.

Na afloop van de wedstrijd vertelde Schreuder dat hij wel ontwikkeling zag in zijn team: "Het gaat de goede kant op". Van Hanegem ziet dat anders: "Die stijgende lijn zag ik niet in de Kuip, moet ik eerlijk zeggen. Maar Feyenoord moet zondag naar FC Twente en krijgt begin volgende maand PSV op bezoek en dan kan het gaatje straks opeens twee punten zijn, in plaats van de acht punten die het na de Klassieker hadden moeten zijn".

Interview Berghuis

Na de Klassieker haalde Berghuis uit naar verschillende media en personen die het op hem gemunt zouden hebben, waaronder René van der Gijp. Zijn interview werd veelal geroemd door de media. Van Hanegem was daar niet zo van onder de indruk.

"Een speler die van Feyenoord naar Ajax gaat terwijl hij in Rotterdam de aanvoerdersband droeg, moet er wel rekening mee houden dat het heel veel over hem gaat in de aanloop en op de wedstrijddag. Het zou gek zijn als er op radio, televisie en in de kranten werd gezwegen over hem. Ik zou mij daar niet zo druk om maken. Je zag wel dat het iets met hem deed, want voor een international kwam hij wel erg weinig in het stuk voor."

Het Feyenoord-icoon kijkt tot slot ook in de spiegel: "Vorige week schreef ik in deze column dat mensen niet met hem bezig moesten zijn, dat Feyenoord zonder hem inmiddels koploper was. Dat meende ik ook".

Johan Derksen en René van der Gijp konden het in Vandaag Inside niet eens worden over de rol van Steven Berghuis tijdens de Klassieker. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'
2:42
Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.