Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem: 'Lindhout niet eens de slechtste arbiter dit weekeinde'

Van Hanegem: 'Lindhout niet eens de slechtste arbiter dit weekeinde'

29 jan 2023, 21:35

Willem van Hanegem heeft dit weekend niet genoten van de scheidsrechters in de Eredivisie. Het Feyenoord-icoon zag de veel bekritiseerde Allard Lindhout stuntelen bij FC Twente - Feyenoord, maar daarmee krijgt hij van Van Hanegem nog niet de titel 'slechtste scheidsrechter van het weekend'.

Het optreden van Lindhout kende weinig klachten tót minuut 84. Na een handsbal van FC Twente-verdediger Robin Pröpper besloot scheidsrechter Allard Lindhout namelijk om Feyenoord geeen strafschop te geven. Dit vanwege een vermeende duw van spits Santiago Giménez. "Dat was echt te makkelijk", stelt de 78-jarige Van Hanegem in zijn column voor het AD. "Feyenoord had daar een penalty moeten krijgen, zelfs Twente-trainer Ron Jans had dat normaal gevonden, zei hij na afloop. En 1-1 of 1-2, het is nogal een verschil hè."

Volgens de oud-trainer vergroot deze ophef de druk voor komende weekeinde, wanneer Feyenoord het PSV van Ruud van Nistelrooy ontvangt. "Dat zal Danny Makkelie wel worden, lijkt mij. In de strijd om de titel kan elk besluit als beslissend aanvoelen en dit negeren van hands door Lindhout zal hebben aangevoeld als benadelen. In Zeist moeten ze dat niet tweemaal achter elkaar in een topwedstrijd willen, lijkt mij. Makkelie zal er echt moeten staan."

Ondanks de 'gemiste penalty' van Lindhout zag Van Hanegem een andere leidsman die volgens hem nóg minder presteerde. "Toch vond ik Lindhout niet eens de slechtste scheidsrechter dit weekeinde. De man die Excelsior-Ajax floot, daarvan moest ik de naam zelfs even opzoeken. Ingmar Oostrom was het. Die had mazzel dat de spelers van Excelsior alles maar lieten gebeuren, ze leken de vele beslissingen in hun nadeel eigenlijk wel best te vinden", besluit Van Hanegem.

Arne Slot noemde de beslissing van arbiter Allard Lindhout "onacceptabel". Bekijk het fragment van de persconferentie hieronder terug.

Slot woest op Lindhout na handsbal: 'Een onacceptabele beslissing in zo'n cruciale wedstrijd'
0:58
Slot woest op Lindhout na handsbal: 'Een onacceptabele beslissing in zo'n cruciale wedstrijd'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.