Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem kritisch op Oranje-spelers: 'Hij begon al slecht bij zijn eerste bal'

Van Hanegem kritisch op Oranje-spelers: 'Hij begon al slecht bij zijn eerste bal'

25 mrt 2021, 22:14

Willem van Hanegem is kritisch op het spel van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Frank de Boer ging woensdagavond pijnlijk met 4-2 onderuit tegen Turkije in het eerste WK-kwalificatieduel.

'Frenkie de Jong, die begon al heel slecht bij zijn eerste beste bal, op een manier kwijtraken als zo’n geweldige speler is onmogelijk. Wijnaldum had het helemaal niet. Ik had het gevoel dat hij het helemaal niet leuk vond. Dat was vreselijk om te zien. Maar er was helemaal geen initiatief en alles werd dichtgelopen', vertelt Van Hanegem in gesprek met Hans Kraay jr. bij ESPN.

Van Hanegem vindt dat Turkije beschikt over een paar aardige spelers, maar dat Oranje gewoon had moeten winnen. 'Ze liepen er op hun dode gemak bij en speelden telkens weer de bal breed. Wat doen die gasten nou eigenlijk?'

De Kromme was ook niet tevreden over het optreden van doelman Tim Krul. 'Krul had het niet. Ik hoorde iemand zeggen: hij heeft maar vier ballen gehad. Nou wees blij', stelt Van Hanegem, die in Maarten Stekelenburg niet de eventuele vervanger van Krul ziet. 'Als Onana dat pilletje niet had genomen, had hij geen enkele wedstrijd onder de lat gestaan.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.