Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem kritisch op Hancko: ‘Zo overdreven, echt verschrikkelijk’

Van Hanegem kritisch op Hancko: ‘Zo overdreven, echt verschrikkelijk’

10 dec 2023, 13:42

Willem van Hanegem is in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad kritisch op de kwaliteiten van Dávid Hancko. De Feyenoord-verdediger speelt in zijn ogen veel te weinig diep.

Volgens De Kromme bouwt Hancko veel te traag en slordig op, waardoor de middenvelders zich helemaal stuklopen. “Elke keer vraagt de middenvelder de bal als er een opening komt. Maar nee, dan gaat de bal wéér terug. Dat doet Hancko, die links in het centrum speelt, zo overdreven. Dat is echt verschrikkelijk."

"Hij geeft maar zelden of nooit een bal diep of cross en acht of negen van de tien keer, is die bal dan niet goed en wordt hij onderschept." Als linksback vond Van Hanegem Hancko wel geweldig om te zien. Echter staat Quilindschy Hartman al op deze positie bij de Rotterdammers. "Maar daarom hoeft Hancko niet elke bal die hij krijgt, niet naar voren, maar breed te spelen. Ik begrijp dat niet. Hij heeft telkens één handeling te veel nodig.” De centrale verdediger zou volgens De Kromme dan ook veel meer open moeten staan als hij de bal aanneemt om de ballen makkelijker naar voren te krijgen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.