Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem in de bres voor Ajax-zondebok: 'Veel minder slecht dan mensen roepen'

Van Hanegem in de bres voor Ajax-zondebok: 'Veel minder slecht dan mensen roepen'

6 nov 2022, 22:45

Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad teruggeblikt op de topper Ajax - PSV (1-2). 'De Kromme' analyseert neemt het onder meer op voor Calvin Bassey, "die minder slecht is dan mensen roepen".

In de Johan Cruijff ArenA bleken de Eindhovenaren te sterk voor Ajax. Volgens Van Hanegem zou bondscoach Louis van Gaal "lijkwit hebben gekeken" naar de wedstrijd. Zo zag het Feyenoord-icoon enkele Oranje-internationals matig spelen, terwijl Davy Klaassen en Kenneth Taylor op de bank begonnen en Daley Blind zelfs helemaal geen speelminuten kreeg.

Jurriën Timber moet het ook ontgelden: "Die werd neergezet als een nieuw wereldwonder.. Maar ik als ik daar de laatste weken naar kijk, dan is er niets meer van over", stelt Van Hanegem. Aan de andere kant heef hij mooie woorden over voor Bassey. "Als het even tegen zit - en dat zat het soms - dan is Bassey de hoofdschuldige, maar geloof mij, die jongen is veel minder slecht dan de mensen roepen. Zet hem gewoon in dekking en je merkt dat ook."

Ondanks de dramatische topper tegen PSV, denkt Van Hanegem dat de Amsterdammers komende woensdag weinig problemen zullen kennen tegen Vitesse: "Zelfs als je zou willen, kun je daar niet eens van verliezen", sneert de oud-trainer naar de Arnhemmers.

Het verlies in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen PSV betekende een nieuwe domper voor trainer Alfred Schreuder. Tijdens de wedstrijd werd de coach enige tijd uitgejouwd. Kijk hieronder de reactie van Schreuder op de persconferentie na afloop.

Schreuder begrijpt de spreekkoren in ArenA: 'Emotie van de supporters'
3:08
Schreuder begrijpt de spreekkoren in ArenA: 'Emotie van de supporters'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.