Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem hoopt op vertrek Messi: 'Dat is een blok aan het been'

Van Hanegem hoopt op vertrek Messi: 'Dat is een blok aan het been'

23 nov 2020, 10:39

Willem van Hanegem heeft het te doen met FC Barcelona-trainer Ronald Koeman. Met 11 punten uit acht wedstrijden beleeft Barça de slechtste seizoensstart sinds 1991-1992.

'Ik had het leuk gevonden als Koeman het goed had gedaan in Barcelona, maar de realiteit is dat het een vervelend verhaal begint te worden', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het AD.

De Kromme denkt dat FC Barcelona en Ronald Koeman er goed aan doen om in de winter afscheid te nemen van Lionel Messi. 'Ik hoop voor Koeman dat Messi in de winterstop naar Manchester City verkast. Want dat is een blok aan het been aan het worden in Barcelona, hoe erg het ook is om dat te moeten schrijven over een speler die zoveel mooie dingen heeft laten zien.'

'Als Barcelona hem kwijt is, voldoen ze vast aan de regels van bezuinigingen in de salarishuishouding en is er misschien geld om het elftal te versterken. Tegen Duitsland had Spanje één international van Barcelona: Sergi Roberto. En ik zou ook niet weten wie er nog meer opgeroepen zouden moeten worden, want het elftal is dolende', aldus Willem van Hanegem.

Lionel Messi wordt sinds afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester City, waar Messi herenigd zou worden met voormalig Barcelona-trainer Pep Guardiola. De 49-jarige trainer sprak zich vorige week uit over een mogelijke transfer van Messi. 'Messi is een speler van Barcelona', zei Guardiola toen hem naar een mogelijke komst van de Argentijnse aanvaller werd gevraagd. 'Als je me naar mijn mening vraagt, ben ik enorm dankbaar voor wat Barcelona voor mij heeft gedaan. Ze hebben me echt alles gegeven. Ik wil dat hij zijn carrière daar afsluit. Ik wil als fan van Barcelona dat Messi daar blijft. Maar het is zijn laatste contractjaar en ik kan niet in zijn hoofd kijken.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.