Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem hekelt uitspraak Van der Sar: 'Hoe kom je daar in godsnaam op, dan ben je niet goed'

Van Hanegem hekelt uitspraak Van der Sar: 'Hoe kom je daar in godsnaam op, dan ben je niet goed'

28 jan 2023, 00:00

Willem van Hanegem heeft totaal geen begrip voor de woorden van Edwin van der Sar, die aangaf dat hij Alfred Schreuder niet had ontslagen bij een zege van Ajax op FC Volendam (1-1).

"Dat bestaat niet. Dan ben je niet goed bij je hoofd", zegt Van Hanegem in de AD Willem & Wessel-podcast. "Hoe kom je daar in godsnaam op? Ik heb het niet meegemaakt, maar het zal weleens gebeurd zijn. Maar het gekke is dat 'die lange' (Van der Sar, red.) nu opeens iets gaat zeggen. Had dan twee of drie wedstrijden daarvoor iets gezegd."

"Je had die trainer al drie of vier weken daarvoor kunnen ontslaan. Maar niet de hele tijd dat gezanik en elke keer dat gezeur van die mensen allemaal tegen hem", vervolgt De Kromme. "En al die betweters die allemaal op de televisie zitten, dat is ook verschrikkelijk, eerlijk gezegd. Veronderstel als de spelers van Ajax straks opeens wel goed spelen, dan zijn het waardeloze gasten.", aldus Van Hanegem.

Schreuder werd donderdagavond direct na het duel met Volendam ontslagen. De directie van de club uit Amsterdam had geen vertrouwen meer in de coach die afgelopen zomer Erik ten Hag opvolgde. Ajax heeft al zeven competitieduels niet gewonnen en staat vijfde in de Eredivisie, met 7 punten minder dan koploper Feyenoord. Ajax heeft ook geen plaats meer voor Matthias Kaltenbach, de Duitse assistent met wie Schreuder al bij Hoffenheim samenwerkte.

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageerde donderdagavond tijdens de persconferentie op het ontslag van Alfred Schreuder. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Ajax ontslaat Alfred Schreuder: 'We zagen geen vooruitgang'
10:13
Ajax ontslaat Alfred Schreuder: 'We zagen geen vooruitgang'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.