Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem hekelt 'politieke spelletjes' rond Oranje: 'Mijn broek zou er vanaf zakken'

24 mrt 2024, 20:10

Willem van Hanegem heeft zich geërgerd aan de kritiek op Mats Wieffer. De Feyenoord-middenvelder werd na het oefenduel tussen Oranje en Schotland al afgeserveerd door criticasters, tot grote frustratie van De Kromme.

"Als je als speler van Oranje dinsdagavond in Frankfurt een bal verkeerd raakt, kun je al uittekenen wat er gebeurt. Dan struikelen ze in Hilversum over elkaar om te gillen dat je niet mee gaat naar het EK in Duitsland", schrijft Van Hanegem in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad. "Mats Wieffer leverde een bal in tegen de Schotten en het land was te klein, die kon het toernooi komende zomer wel vergeten. Alsof Ronald Koeman met een rode pen op de bank zit en driftig namen wegstreept."

Van Hanegem vindt het gekkigheid om drie maanden voor een eindtoernooi 'één of twee zwakke momenten van een speler aan te grijpen om ze af te laten vallen'. "Toen Wieffer bij Feyenoord doorbrak, las die jongen dat het maar tegen PEC was", vervolgt Van Hanegem. "Toen hij vervolgens ook tegen PSV en Ajax goed speelde, moest hij het maar eens in Europa laten zien. Toen hij dat ook gewoon deed tegen Sjachtar was dat een elftal van niks. Toen hij het tegen AS Roma liet zien, was het volgens de zogenaamde kenners nog maar de vraag of hij in het Oranje ook kon. Daar liet hij het ook zien, maar toen was Gibraltar geen maatstaf. Tegen Kroatië en Italië ging het ook goed, maar toen was Jerdy Schouten toch echt veel beter. Of Joey Veerman, die opvallend populair is bij enkele journalisten."

"Als ik zelf nog zou spelen, zou mijn broek er vanaf zakken van al die politieke spelletjes. Ik kan daar slecht tegen", gaat Van Hanegem verder. "Ze hebben allemaal kwaliteit, het kan niet dat ze in het weekeinde geweldig spelen en op vrijdag in Oranje niets voorstellen. Dat ligt zeker ook aan het elftal dat de spelers niet kan laten renderen", aldus De Kromme.

Johan stond onlangs in Vandaag Inside stil bij de verjaardag van Willem van Hanegem, die 80 kaarsjes mocht uitblazen. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.