Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem hekelt onrealistische Ajax-taal: 'Daar stonden ze weer hoor en maar serieus kijken'

Van Hanegem hekelt onrealistische Ajax-taal: 'Daar stonden ze weer hoor en maar serieus kijken'

2 apr 2023, 00:00

Willem van Hanegem is van mening dat iedereen bij Ajax realistisch moet zijn in de strijd om de landstitel. De Kromme merkt dat niemand bij de Amsterdammers nog gelooft in het kampioenschap.

"Daar stonden ze weer hoor", begint Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad over Ajax. "John Heitinga en Kenneth Taylor. Microfoon onder hun neus. En maar serieus kijken. Zolang het nog mogelijk was, geloofden ze nog gewoon in de landstitel, zeiden ze. Maar misschien hadden ze gewoon een keer realistisch kunnen zijn."

Ajax verspeelde zondagmiddag twee dure punten op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-0). "Tegen Go Ahead Eagles zag toch werkelijk niemand een Ajax dat nog écht om de titel aan het strijden is?", vervolgt Van Hanegem. "En let wel hè, toen moest Feyenoord dus nog beginnen. Ajax gelooft er zelf ook niet meer in."

Tot slot benadrukt Van Hanegem waarom de Ajacieden realistisch moeten zijn. "Nee, de titelstrijd was voor het gevoel al beslist na de 2-3 in de Klassieker en als je dan bij de eerstvolgende wedstrijd het gat laat oplopen naar acht punten, zoals Ajax deed, moet je bij vragen over de titelstrijd gewoon zeggen: ‘joh, wij winnen niet eens van Go Ahead Eagles, dus daar moeten wij helemaal niet meer aan denken of over praten, we moeten nu alle zeilen bijzetten om de tweede plek te pakken. En dat is al lastig zat. En anders zitten we straks verdikkeme in de Conference League en dat vonden we tot voor kort een niveau van helemaal niets.’ Dan ben je eerlijk en realistisch", aldus de oer-Feyenoorder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.