Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem haalt uit naar Tadic: 'Dat vind ik Ajax-onwaardig en dat meen ik echt'

Van Hanegem haalt uit naar Tadic: 'Dat vind ik Ajax-onwaardig en dat meen ik echt'

28 feb 2021, 22:45

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het AD uitgehaald naar Dusan Tadic, die het na zijn gelijkmaker tegen PSV aan de stok kreeg met Denzel Dumfries.

'Ik vind Dusan Tadic een geweldige speler. Maar toen ik hem na zijn rake strafschop tegen PSV zo gek zag doen, kreeg ik plaatsvervangende schaamte,' begint Van Hanegem. 'Een puntje tegen PSV, het is bepaald niet het winnen van een EK of WK, toch? Uit de interviews na afloop begreep ik dat hij iets had gezegd over de moeder van Denzel Dumfries. Dat vind ik Ajax-onwaardig en dat meen ik echt. Doe gewoon normaal.'

De reactie van Dumfies kan De Kromme wel bekoren: 'Die kan Frank de Boer als bondscoach lekker meenemen. Dumfries laat zich niet de kaas van het brood eten, dat is duidelijk. Dat bevalt me aan hem. Als Tadic zo’n grote jongen wil zijn, dan heeft hij aan Dumfries dus een verkeerde. Eerder deden Blind en Tadic ook al zo kinderachtig tegen Riechedley Bazoer van Vitesse toen Ajax thuis won van die club.'

'Zou er iemand bij Ajax zijn die vandaag zegt: ‘Tadic, ophouden nou met die kinderachtige gekkigheid. We zijn geen eersteklasser of een kleuterklas.’ Dumfries vertelde na afloop rustig dat de penalty bij de 1-1 terecht was. Maar Tadic moet wel zijn fatsoen bewaren, vond hij. En hij had gelijk,' aldus Van Hanegem.

Hij ging ook nog in op de tackle van Berghuis op Hatzidiakos, in de slotfase van AZ-Feyenoord: 'Feyenoord moet echt nog aan de bak om vierde te kunnen worden. Dat Steven Berghuis dan uit frustratie Pantelis Hatzidiakos een doodschop wil geven, is begrijpelijk maar zeker niet slim. Al helemaal omdat Hatzidiakos er niks aan kon doen. Ik had het ook weleens als speler, hoor. Zelfs zo erg dat ik een medespeler een kegel had willen geven. Maar uiteindelijk schiet niemand daar iets mee op.'

Op de persconferentie na afloop van PSV-Ajax reageerde Tadic op het conflict met Dumfries: 'Er is één ding dat je niet moet doen bij Serviërs…'. Bekijk het in de video hieronder!

Tadic reageert op ruzie met Dumfries: 'Er is één ding dat je ...
2:17
Tadic reageert op ruzie met Dumfries: 'Er is één ding dat je ...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.