Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem haalt uit naar KNVB: 'Ze hebben een grote fout gemaakt'

Van Hanegem haalt uit naar KNVB: 'Ze hebben een grote fout gemaakt'

27 apr 2020, 10:40

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad uitgehaald naar de KNVB. De Feyenoord-legende vindt vooral de beslissingen rond promotie en degradatie schandalig. De Graafschap en SC Cambuur zijn hier volgens Van Hanegem het meest door gedupeerd.

Van Hanegem heeft medelijden met de clubs die kans hadden op promotie. 'Je zult maar supporter van Cambuur zijn. Die club had de rest van de competitie kunnen spelen met twee kleuters en een peuter in de voorhoede en dan nog was die ploeg gepromoveerd. De Graafschap ook natuurlijk.'

'Maar hier kiezen we voor ADO Den Haag en RKC, want die hadden volgens de KNVB nog best een aardige kans gehad in de slotfase van de competitie. Maar waarom dan? Helemaal niemand in Waalwijk hield nog rekening met handhaving. RKC heeft leuk voetbal gespeeld, maar had zich in de winter al verzoend met degradatie. Bij ADO is er zelfs niet eens leuk voetbal gespeeld. Voor de komst van Pardew was het niets en daarna was het nog slechter', schrijft Van Hanegem.

'In Zeist hebben ze een grote fout gemaakt door puur voor de eredivisie te kiezen en de clubs uit de eerste divisie als minderwaardig te behandelen. Wat mij stoort, is dat niemand in dit wereldje nog objectief is. Han Berger, tegenwoordig rvc-lid bij de KNVB, is trainer geweest van FC Utrecht, De Graafschap en Cambuur. Hij heeft ze niet geholpen, maar misschien heeft hij wel gedacht ‘die clubs kan ik zeker niet helpen’, beweert 'De Kromme', die zich ook stoort aan de meningen van journalisten met bepaalde belangen bij clubs.

'Het is allemaal weer zo onhandig aangepakt in Zeist. Ons voetbal staat voor gek met peilingen van meningen die toch niet meetellen, met mensen die beslissingen nemen en nooit helemaal objectief kunnen zijn. Nu rennen we weer allemaal naar de rechtbank. Daar hoort het voetbal helemaal niet thuis. Maar clubs als Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht hebben eerlijk gezegd wel een punt. Dat is nog zwak uitgedrukt', haalt Van Hanegem uit naar de KNVB.

Ook Johan is niet te spreken over de besluitvorming van de KNVB rondom de beëindiging van dit eredivisieseizoen. Check hieronder de beelden!

Johan over omstreden beslissingen KNVB: 'Het ruikt naar onrecht'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.