Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem glashelder: 'Als je voor rottigheid komt, opdonderstralen!'

Van Hanegem glashelder: 'Als je voor rottigheid komt, opdonderstralen!'

6 apr 2023, 14:37

Willem van Hanegem is bepaald niet te spreken over het gedrag van sommige supporters van Feyenoord. Het Feyenoord-icoon schijnt in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad zijn licht over de overschaduwde beker-Klassieker van woensdagavond.

"Ze hebben niet in de gaten dat dit je club op een gegeven moment naar de klote helpt," begint Van Hanegem. Ajax-speler Davy Klaassen - volgens Van Hanegem 'een aardig ventje' - raakte aan zijn hoofd gewond doordat een aansteker naar hem werd gegooid.

"Ik kan me niet voorstellen dat er duizenden van dit soort mensen in de Kuip zitten. Er zit een aantal mensen dat altijd uit is op narigheid, en een aantal gaat daarin mee." Een levenslang stadionverbod voor degenen die het uit de hand laten lopen, zou Willem van Hanegem uitdelen. "Je gaat hier toch naar toe omdat je van het voetballen houdt, niet om de club schade toe te brengen?", vraagt de Kromme zich hardop af.

"Je moet ze eigenlijk met elkaar aanwijzen, en dan nooit meer laten komen". Zo hoopt van Hanegem dat het Legioen eindelijk een keer relschoppers gaat corrigeren. Want, zo benadrukt hij nog eens, anders gaat de club waar hij zo van houdt kapot. Moeten er dan overal netten hangen als Feyenoord de rivaal uit Amsterdam ontvangt? "Het is natuurlijk te gek voor woorden dat het moet, maar hang dan gewoon die netten op. Ik kon het op televisie prima zien met die netten."

"Ik rijd gisteren door de stad, en ik zie drie jonge gasten, Feyenoord-sjaal om, helemaal verheugd richting het stadion. Als je dat ziet, wat is dat dan geweldig, heel vrolijk, helemaal zin in. Zo moet het eigenlijk zijn. En niet hiernaartoe komen om rottigheid uit te halen, dan kan je beter opdonderstralen," besluit hij zijn relaas.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.